Μαριδόπιτα - μια διαφορετική πίτα για μερακλήδες - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Μαριδόπιτα - μια διαφορετική πίτα για μερακλήδες
Tasty Recipe

Μαριδόπιτα - μια διαφορετική πίτα για μερακλήδες

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
15-20 mins
Ψήσιμο
30-35 mins

Δοκιμάστε την μαριδόπιτα που σας προτείνουμε. Εξαιρετικός μεζές για μερακλήδες της γεύσης. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, και Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 2 σπιτικά φύλλα για πίτα ή 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μαριδάκι ψιλό
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. 2
    Προετοιμασία μαριδας:
  2. 3
    Αν το μαριδάκι είναι πολύ ψιλό, απλά το ξεπλένετε.
  3. 4
    Αν είναι λίγο μεγαλύτερο, αφαιρείτε τα κεφαλάκια του.
  4. 5
    Ξεπλένετε καλά, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
  5. 6
    Ετοιμασία φόρμας:
  6. 7
    Αλείφετε με ελαιόλαδο μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10x30 εκατοστά Στρώνετε το ένα φύλλο στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας.
  7. 8
    Στρώσιμο υλικών:
  8. 9
    Τοποθετείτε μέσα τα μαριδάκια σε σειρές.
  9. 10
    Προσθέτετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  10. 11
    Πασπαλίζετε με άφθονο μαϊντανό και τη θρυμματισμένη φέτα.
  11. 12
    Περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  12. 13
    Κλείσιμο πίτας:
  13. 14
    Καλύπτετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο.
  14. 15
    Πιέζετε τις άκρες ώστε να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι.
  15. 16
    Ψήσιμο:
  16. 17
    Ψήνετε την πίτα στον φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
  17. 18
    Σερβίρισμα:
  18. 19
    Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και την σερβίρετε αμέσως.
  19. 20
    Αυτή η μαριδόπιτα είναι ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό, συνοδευόμενη από μια δροσερή σαλάτα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  20. 21
    Καλή σας όρεξη!

Σημειώσεις & Συμβουλές

  • <p>Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταψάκι 30 εκατοστών ή μικρότερο αρκεί να προσαρμόσετε ανάλογα τις μαρίδες να χωράνε άνετα.</p>
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές