Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις μελιτζάνες. Τις κόβετε στη μέση κατά μήκος, τις αλατίζετε και τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 30′, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια (και τα ξερά και τα φρέσκα) με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να σας μαυρίσουν. Ρίχνετε το ξίδι, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 10′ ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη μαυρίσουν.
Ξεπλένετε και στεγνώνετε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζετε με ένα μαχαιράκι από την κομμένη πλευρά σε ρόμβους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι, ρίχνετε πάνω τους τα κρεμμύδια που ψήσατε και τις σκεπάζετε με τις ροδέλες ντομάτας. Τις περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180′ για 30′-35′ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Σερβίρετε το φαγητό αμέσως και το πασπαλίζετε με το μαϊντανό.