Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="58883"]  

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές σούπας ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
  • 600 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους, τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα κομματιασμένη
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο, μυζήθρα ή ρικότα, λιωμένα με πιρούνι
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.
  2. 3
    αφήνετε 20' και κατόπιν τις ξεπλένετε και στραγγίζετε καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  3. 4
    Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά.
  4. 5
    Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο).
  5. 6
    Μόλις αρχίσει να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. 7
    Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  7. 8
    Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15'-20'.
  8. 9
    Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό ή το βασιλικό.
  9. 10
    Ανακατεύετε καλά.
  10. 11
    Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  11. 12
    Ψήνετε 15' στους 200°C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
0 προβολές
Πίσω στις Συνταγές