Λιώστε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, ανακατώνοντας συνεχώς. Προσθέστε σιγά σιγά μισό λίτρο ζεστό γάλα. Μόλις δέσει η σάλτσα, αφήστε τη να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και ένα κουταλιές γλυκού κανέλα. Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφήστε τα ολόκληρα, αφαιρώντας τα σπόρια με το ειδικό εργαλείο. Τοποθετήστε τα σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ, γεμίστε τα με μαρμελάδα, περιχύστε τα με την κρέμα και βάλτε πάνω στο καθένα ένα κερασάκι. Πασπαλιστε τα με ζάχαρη και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50 λεπτά. Μόλις η κρέμα ροδίσει, βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε τα.