Μοσχαράκι με γιαούρτι: μια εκλεπτυσμένη συνταγή για όλους
Αγγέλα
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
20 mins
Ψήσιμο
2 hours
Να μια πολύ καλή συνταγή για Μοσχαράκι με γιαούρτι. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες...
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι,
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας κοφτή κοκκινοπίπερο
- 3 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 1/2 κουταλιές σούπας γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
Εκτέλεση
-
2
Πλύντε και κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια.
-
3
Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο και, όταν λιώσει, ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το κοκκινοπίπερο.
-
4
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι (όχι να ροδίσει), ρίξτε μέσα το κρέας αλατισμένο.
-
5
Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα και, όταν ροδοκοκκινίσει καλά, ρίξτε μέσα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και περασμένες από τρυπητό.
-
6
Ρίξτε ακόμη λίγο αλάτι και σκεπαστέ την κατσαρόλα να σιγοβράσει γύρω στις 2 ώρες.
-
7
Από καιρό σε καιρό ρίχνετε λίγο νερό.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Όταν ψηθεί και μαλακώσει το κρέας, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι μέσα στο φαγητό, ανακατέψτε το και σερβίρετε μαζί με πιλάφι ρύζι.