Μοσχαράκι με τυρί φέτα
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια συνταγή για Μοσχαράκι με τυρί φέτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
-
2
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να βάλει το κρέας σε δίχτυ.
-
3
Το τρυπάτε σε διάφορα σημεία και τοποθετείτε από λίγο σκόρδο.
-
4
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
-
5
Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε να βράσει λίγο.
-
6
Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο χλιαρό νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, ρίχνοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό.
-
7
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και, αφού κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες.
-
8
Βάζετε τις φέτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε το τυρί λιωμένο με πιρούνι και τα βράζετε για λίγο, ώσπου να δέσει η σάλτσα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
9
Σερβίρετε σε πιατέλα με πατάτες τηγανιτές.