Μοσχάρι Κρασάτο: Ένα Εκλεπτυσμένο Κουζινικό Ταξίδι

Η τέχνη της μαγειρικής συχνά αντικατοπτρίζεται στην υπομονή και τον χρόνο που αφιερώνουμε στην προετοιμασία. Και το “Μοσχάρι Κρασάτο” αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα.

μοσχάρι κρασάτο

Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία
👥 6 Μερίδες
⏱️ 25 mins λεπ. Προετοιμασία
🔥 3 hours λεπ. Μαγείρεμα
3 hours 25 mins λεπ. Συνολικά

Υλικά

  • 6 πάτους αγκινάρας
  • 1 κιλό αρακά
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 6 ντομάτες μικρές
  • Βούτυρο
  • 1 1/2 κιλό σπάλα μοσχαρίσια
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνια Λευκό κρασί
  • 400 γραμμάρια κρεμμυδάκια για στιφάδο

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να σας αφαιρέσει το κόκαλο από το κρέας. Το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σπάγκο. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό βούτυρο και βάζετε μέσα αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές σούπας κρασί. Αφήνετε να σιγοψηθεί σκεπασμένο επί 2 1/2 ως 3 ώρες. Ρίχνετε κατά διαστήματα το υπόλοιπο κρασί και λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα βράζετε μερικά λεπτά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοψηθούν σκεπασμένα. Ρίχνετε προς το τέλος λίγη από τη σάλτσα του ψητού.
  2. Βράζετε χωριστά τις αγκινάρες και τον αρακά. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να σιγοψηθούν με λίγο βούτυρο. Σοτάρετε με βούτυρο τα μανιτάρια. Βάζετε σε ταψάκι τις ντοματούλες, αποφλοιωμένες. Τις περιχύνετε με βούτυρο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο. Βάζετε το ψητό σε πιατέλα και γαρνίρετε με τα λαχανικά.

Σημειώσεις

TIP: Το μυστικό είναι η υπομονή. Όσο περισσότερο χρόνο δίνετε στο κρέας να μαραθεί στο κρασί, τόσο πιο εκλεπτυσμένη θα είναι η γεύση του. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!