Μοσχάρι με γίγαντες - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Μοσχάρι με γίγαντες

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Μοσχάρι με γίγαντες. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="62277"]  

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή κότσι) κομμένο σε μερίδες
  • 400 γραμμάρια γίγαντες
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια χυμό τομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. 2
    Από το προηγούμενο βράδυ αφήνετε τους γίγαντες να μουσκέψουν σε κρύο νερό.
  2. 3
    Την επόμενη τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε καθαρό νερό με τον κύβο λαχανικών και σέλινο μέχρι να αρχίσουν φασόλια να μαλακώνουν.
  3. 4
    Στο μεταξύ βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζετε μερίδες του κρέατος απ' όλες τις πλευρές.
  4. 5
    Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και καρότο, συνεχίζοντας λίγο το σοτάρισμα.
  5. 6
    Κατόπιν ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τη σάλτσα με βασιλικό και σιγοβράζετε 1 ώρα και 15'.
  6. 7
    Στραγγίζετε τους γίγαντες και το μεταφέρετε σε πήλινο ταψί.
  7. 8
    Τους περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και βάζετε ανάμεσα τις μερίδες του κρέατος με τη σάλτσα.
  8. 9
    Σκεπάζετε το πήλινο με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 30' στους 180.
  9. 10
    Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο 15' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  10. 11
    Σερβίρετε, γαρνίροντας το φαγητό φρέσκα φύλλα μαϊντανού.
2 προβολές
Πίσω στις Συνταγές