Μοσχάρι με Πατέ Ελιάς: ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο
Αγγέλα
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
10 mins
Μοσχάρι με Πατέ Ελιάς. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές
Υλικά
- 2 φλιτζάνια φρέσκος μαϊντανός
- 1/2 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
- 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα κομμένα κυκλικά
- 8 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
-
2
Πολτοποιήστε στο μίξερ το μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη, το χυμό και το σκόρδο.
-
3
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα.
-
4
Αλείψτε με το μείγμα τα φιλέτα γύρω γύρω.
-
5
Τυλίξτε τα με 2 φέτες προσούτο, έτσι ώστε να καλύψουν το μείγμα της ελιάς και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες.
-
6
Ψήστε τα φιλέτα στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
7
Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες.