Μοσχάρι Ραγού
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Μοσχάρι Ραγού. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
- αλεύρι
- λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 φέτες παντσέτα κομματιασμένες
- 1 1/2 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 1 1/2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 4 μέτρια καρότα κομματιασμένα
- 400 γραμμάρια φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
-
2
Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστά Αλευρώστε και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι.
-
3
Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω.
-
4
Βγάλτε το στην άκρη.
-
5
Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το σκόρδο και την παντσέτα, ανακατώνοντας ώσπου να ξεροψηθεί η παντσέτα.
-
6
Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα καρότα, το κρασί, το ζωμό, τον ντοματοπολτό, τη μουστάρδα και το θυμάρι.
-
7
Αφήστε να πάρουν βράση.
-
8
Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει πάρα πολύ το κρέας.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
9
Προσθέστε τα κρεμμύδια και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.