Μοσχάρι σκορδοριγανάτο

Μοσχάρι σκορδοριγανάτο

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, λαιμός
  • 1 1/2 κιλό αρακάς
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κιλό ντομάτες ή
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 κρεμμύδια
  • μαϊντανός
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε στην κατσαρόλα το βούτυρο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το κρέας πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια. Φέρτε τα μερικές βόλτες πάνω στη φωτιά και όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ντομάτες κομμένες ή τη σάλτσα διαλυμένη σε χλιαρό νερό, το αλατοπίπερο, λίγο νερό ακόμη και αφήστε να βράσουν 35 με 40 λεπτά. Όταν μισοψηθεί το κρέας, ρίξτε και τον αρακά με το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν, ώσπου να μείνει μόνο η σάλτσα.