Μοσχάρι στα κάρβουνα - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Μοσχάρι στα κάρβουνα

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Μοσχάρι στα κάρβουνα. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 1 μπούτι μοσχαρίσιο περίπου 1
  • 400 γραμμάρια
  • 2 λίτρα αλατισμένο νερό
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • λίγο μαϊντανός
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού δυόσμο
  • 3 κουταλιές σούπας κρεμ-φρες

Εκτέλεση

  1. 2
    Βράζετε το αλατισμένο νερό μαζί με το πιπέρι και με το καθαρισμένο κρεμμύδι, αφού καρφιτσώσετε πάνω το φύλλο δάφνης και τα γαρίφαλα, με την καθαρισμένη και κομμένη σελινόριζα και με το ξύδι.
  2. 3
    Πλένετε το κρέας, το βάζετε μέσα και το αφήνετε περίπου 45 λεπτά να βράσει.
  3. 4
    Στο μεταξύ πλένετε τον μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον ψιλοκόβετε.
  4. 5
    Λιώνετε το βούτυρο, προσθέστε αλάτι, μαϊντανό και τριμμένο δυόσμο.
  5. 6
    Στραγγίζετε το κρέας και αφαιρείτε την πέτσα.
  6. 7
    Το περνάτε σε σούβλα και το ψήνετε μπροστά από τη φωτιά, όχι από πάνω για να μην στάζει το λίπος μέσα στη φωτιά.
  7. 8
    Γυρίζοντας το συνεχώς το αφήνετε περίπου 60 λεπτά να ψηθεί, το αλείφετε συχνά με πικάντικο βούτυρο.
  8. 9
    Όταν μαλακώσει το κρέας και τελειώσει το βούτυρο, αλείφετε το κρέας με κρεμ-φρες.
  9. 10
    Έτσι θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη λαμπερή και καφετιά κρούστα.
  10. 11
    Σερβίρετε με πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο ή πατατοσαλάτα με αγγούρι.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  11. 12
    Για ποτό διαλέξτε ένα ξηρό, ιταλικό βαρελίσιο κρασί.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές