Ντολμάδες - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές Μαγειρικής

Ντολμάδες

Greekouzina
Προετοιμασία
10
Ψήσιμο
30
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μεσαία
Θερμίδες
340

Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Ντολμάδες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Εκτέλεση

1
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2
Πλένετε τη σουλτανίνα σε καυτό νερό, στραγγίζετε.
3
Σωτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
4
Προσθέστε το ρύζι, αφήστε να σωταριστεί μερικά λεπτά και προσθέστε τον ζεστό ζωμό κότας, το θυμάρι, το πιπέρι, τον βασιλικό και τέλος τη σουλτανίνα.
5
Αφήστε να σιγοψηθούν όλα μαζί περίπου 20 λεπτά.
6
Κρυώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού και το αδειάζετε σε μπολ.
7
Προσθέστε τον κιμά, το αυγό και τον άνηθο.
8
Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε τη γεύση.
9
Βράζετε το λάχανο σε αλατισμένο νερό περίπου 5 λεπτά.
10
Το βγάζετε, το βουτάτε στο κρύο νερό και μαδάτε ένα-ένα τα φύλλα του.
11
Βάζετε από λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγετε τα ντολμαδάκια.
12
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζετε τις ντομάτες και τα ντολμαδάκια και αφήνετε να σιγοψηθούν περίπου 1 ώρα.
13
Βγάζετε τα ντολμαδάκια από την κατσαρόλα, ανακατεύετε το κορνφλάουρ με την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και τα ρίχνετε στον ζωμό της κατσαρόλας.
14
Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ετικέτες: Ντολμάδες

Παρόμοιες Συνταγές

Όλες οι συνταγές στην κατηγορία "Λαχανικά, Λαδερά, Σαλιγκάρια"

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.