Ντοματόσουπα με αβοκάντο - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Ντοματόσουπα με αβοκάντο

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Να μια πολύ καλή συνταγή για Ντοματόσουπα με αβοκάντο. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 800 γραμμάρια ψιλοκομμένα τοματάκια
  • 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 80 γραμμάρια γκοργκοντζόλα ή άλλο μαλακό τυρί
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο ή λίγη πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 αβοκάντο
  • το χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. 2
    Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε φετάκια και τα περνάτε λίγο στο μπλέντερ.
  2. 3
    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά τους.
  3. 4
    Προσθέτετε τα ντοματάκια και το κρασί και σιγοβράζετε 45'- 50'.
  4. 5
    Στο τέλος ρίχνετε το ταμπάσκο, το αλατοπίπερο και την γκοργκοντζόλα λιωμένη με πηρούνι και βράζετε μέχρις ότου λιώσει το τυρί.
  5. 6
    Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κυβάκια μικρά, τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τα κυβάκια αβοκάντο και τα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές