Τοποθετείτε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο και τους ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε και ανακατεύετε με τα σύκα, το αλεύρι και τα ζαχαρωμένα φρούτα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέτετε το μέλι και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει σιρόπι παχύρευστο. Μεταφέρετε το σιρόπι στο μίγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 22 εκ. , στρωμένη με λαδόκολλα. Στρώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 180°C για 30 λεπτά. Κόβετε σε κομμάτια όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήνετε να κρυώσει καλά και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.