Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς
Tasty Recipe

Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κουταλιές γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιές σούπας κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στα δύο
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
  • 1/4 φλιτζάνια αμύγδαλα σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
  • Κους - κους για το σερβίρισμα (προαιρ.
  • )

Εκτέλεση

  1. 2
    Μουλιάζετε γάστρα σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά και τη στραγγίζετε.
  2. 3
    Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  3. 4
    Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
  4. 5
    Τα αδειάζετε στη γάστρα και τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό.
  5. 6
    Βάζετε σε μη προθερμασμένο φσύρνο στους 200 Βαθμούς και τα ψήνετε για
  6. 7
    ώρα.
  7. 8
    Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνετε για 1 ώρα ακόμα ή ώσπου να μαλακώσουν.
  8. 9
    Βάζετε το λάδι και τα κρεμμύδια σε τηγάνι και τηγανίζετε για 6 λεπτά, να μαλακώσουν.
  9. 10
    Προσθέτετε το κύμινο, το κάρυ, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και την κανέλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  10. 11
    Ρίχνετε μέσα τον ζωμό, τα καρότα, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και αφήνετε να βράσουν.
  11. 12
    Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα ανακατεύετε με το πικάντικο μίγμα των λαχανικών.
  12. 13
    Τα Βάζετε πάλι στη γάστρα, σκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  13. 14
    Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με κους-κους, αν θέλετε.
1 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές