Πιλάφι με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού: απλό και νόστιμο
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
25 mins
Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Πιλάφι με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας ...
Υλικά
- 250 γραμμάρια ρύζι αναποφλοιωτο
- 250 γραμμάρια μανιτάρια, σε φετούλες
- 6 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- 4 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους στο γουδί
- 1 χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
-
2
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
-
3
Προσθέτετε το ρύζι, το ζωμό και το κάρδαμο.
-
4
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβραζετε το πιλάφι για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το ζωμό.
-
5
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το γιαούρτι.
-
6
Προσθέτετε το σχοινόπρασο και ανακατεύετε.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
7
Σερβίρετε το πιλάφι και συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.