πιπεριές γεμιστές κατσαρόλας - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

πιπεριές γεμιστές κατσαρόλας

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Τολμήστε και δοκιμάστε αυτή την συνταγή που σας προτείνουμε για πιπεριές γεμιστές κατσαρόλας. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 12 πιπεριές στρογγυλές μεγάλες
  • 1 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι ή μπασμάτι
  • 1 κιλό κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνια κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνια μαύρες σταφίδες
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια λάδι

Εκτέλεση

  1. 2
    Κόβετε ένα καπάκι από μία πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους.
  2. 3
    Σε ρηχή κατσαρόλα αχνίζετε τα κρεμμύδια, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  3. 4
    Προσθέτετε το και αφήνετε να σοταριστούν, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
  4. 5
    Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  5. 6
    Ανακατεύετε καλά.
  6. 7
    Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές και τις σκεπάζετε με καπάκια τους.
  7. 8
    Τις τοποθετείτε όρθιες στην κατσαρόλα και προσθέτετε ένα φλιτζάνια ζεστό νερό.
  8. 9
    Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και τις ψήνετε σε σιγανή φωτιά 1 περίπου.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  9. 10
    Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές