1 κιλό πιπέριές (κίτρινες και κόκκινες ανάμεικτες)
5 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια
2 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιές σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μερικά φύλλα βασιλικού ολόκληρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κόβετε τις πιπέριές στη μέση και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους, τις βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 220°C, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να βγάλει φουσκάλες. Βάζετε τις πιπέριές 7′ σε πλαστική διάφανη σακούλα να ιδρώσουν και κατόπιν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζετε σε σαλάτιέρα και σκορπίζετε τα μισά φετάκια σκόρδου. Ρίχνετε στο μπλέντερ το υπόλοιπο σκόρδο, το ξίδι, τα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι και μαϊντανό), το αλατοπίπερο και κατόπιν προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ λειτουργείτε τη συσκευή. Περιχύνετε τις πιπέριές, ενώ είναι ακόμη ζεστές. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.