8 μεγάλες πιπέριές, κίτρινες και κόκκινες, κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
350 γραμμάρια κιμά
100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια ντοματάκια ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή βασιλικό)
200 γραμμάρια μοτσαρέλα σε φετάκια
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το 1 σκόρδο και τα κρεμμύδια 3′-4′ ανακατεύοντάς διαρκώς. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα 8′ ακόμη, μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν. Προσθέτετε κατόπιν τα ντοματάκια και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε 25′-30′. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό ή το βασιλικό και αφήνετε κατόπιν το μείγμα να κρυώσει. Πλένετε καλά τις πιπέριές, αφαιρείτε τους σπόρους, τις κόβετε στη μέση και μοιράζετε σ’ αυτές το μείγμα του κιμά. Από πάνω βάζετε τα φετάκια της μοτσαρέλας. Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις πιπέριές. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 30′-35 στους 200°C. Αν θέλετε στο τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τις πιπέριές να πάρουν χρώμα.