Πίτα με συκωτάκια - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Πίτα με συκωτάκια
Tasty Recipe

Πίτα με συκωτάκια

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Πίτα με συκωτάκια. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας άπαχο
  • 4 αρνίσια νεφράκια
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
  • 125 ml.
  • κόκκινο κρασί
  • 250 ml.
  • ζωμός κρέατος
  • 125 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 4 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 400 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. 2
    Κόβετε το κρέας σε κύβους.
  2. 3
    Αφαιρείτε την πέτσα από τα νεφράκια, τα κόβετε στα τέσσερα και βγάζετε το λίπος και τις ίνες.
  3. 4
    Αλευρώνετε το κρέας και τα νεφράκια.
  4. 5
    Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και βγάζετε.
  5. 6
    Ρίχνετε το βούτυρο και τηγανίζετε το κρέας και τα νεφράκια.
  6. 7
    Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ, το κρασί, τον ζωμό, τα μανιτάρια, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
  7. 8
    Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα.
  8. 9
    Αλατοπιπερώνετε και το αδειάζετε σε βουτυρωμένο σκεύος.
  9. 10
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  10. 11
    Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα του σκεύους και το ακουμπάτε επάνω.
  11. 12
    Κόβετε τα κομμάτια που περισσεύουν και κολλάτε τις άκρες στο σκεύος.
  12. 13
    Φτιάχνετε με τα υπόλοιπα της ζύμης φυλλαράκια και τα κολλάτε στη ζύμη.
  13. 14
    Τρυπάτε τη ζύμη σε 3-4 σημεία και αλείφετε με το αυγό.
  14. 15
    Ψήνετε για 35-40 λεπτά.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  15. 16
    Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές