Πρασόπιτα: Τραγανή και πεντανόστιμη γευστική πρόταση
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
30 mins λεπτά
Ψήσιμο
1 hour 30 mins λεπτά
Περιγραφή Συνταγής
Τολμήστε και δοκιμάστε αυτή την συνταγή που σας προτείνουμε για Πρασόπιτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα ...
Λεπτομέρειες & Ιστορία
Αυτή η συνταγή για πρασόπιτα σίγουρα θα σας ανταμείψει με ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αν και χρειάζεται λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε τις πεντανόστιμες πρασόπιτες.
[tasty-recipe id="62919"]
Υλικά
- Για τα φύλλα
- 6 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Για τη γέμιση
- 1 1/2 κιλό πράσα
- 1/2 κιλό τυρί φέτα, σκληρή
- 3/4 φλιτζάνια λάδι
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
2
Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, προσθέτετε το λάδι, το αυγό, λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
-
3
Την αφήνετε για 1/2 ώρα.
-
4
Με τον πλάστη ανοίγετε τέσσερα φύλλα.
-
5
Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα, κρατώντας το άσπρο μέρος.
-
6
Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
-
7
Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε να μαραθούν.
-
8
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι στη λεκάνη.
-
9
Με ένα πιρούνι λιώνετε το τυρί, το ρίχνετε στη λεκάνη, προσθέτετε το μισό λάδι, πιπέρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε.
-
10
Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με λάδι.
-
11
Στρώνετε ένα φύλλο, το αλείφετε με λάδι και στρώνετε δεύτερο φύλλο.
-
12
Απλώνετε τη γέμιση.
-
13
Στρώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι.
-
14
Τέλος, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
-
15
Την ψήνετε στους 180 Βαθμούς για 1 1/2 ώρα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
16
Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.