Κόβετε τις τορτίγιας σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος τους. Τοποθετείτε εσωτερικά από ένα κομμάτι τυρί και ένα κομμάτι ζαμπόν και τυλίγετε σε πακετάκι. Τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα από τη μεριά που τις έχετε κλείσει και μετά από την άλλη. Περιμένετε να λιώσει το τυρί και μετά τις γυρίζετε. Τις διατηρείτε ζεστές μέχρι να τις ψήσετε όλες. Λιώνετε το αβοκάντο και το ανακατεύετε με το χυμό του λάιμ, την πιπερίτσα και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Πάνω σε κάθε πιτούλα τοποθετείτε λίγο από το αβοκάντο και πασπαλίζετε με λίγο από το κρεμμύδι και την ντομάτα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια κόλιανδρου και σερβίρετε.