Ρεβίθια με λεμόνι και γαρίδες
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Ρεβίθια με λεμόνι και γαρίδες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 ποτήρι νερό
- χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 κουταλιές σούπας κάρι
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 ποτήρι λάδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κιλό γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιές γλυκού μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- τριμμένο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
-
2
Έχουμε βάλει σε νερό με αλάτι τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσουν.
-
3
Τα ξεπλένουμε καλά.
-
4
Σε μεγάλη πήλινη γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, το κρασί, το κρεμμύδι, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Σκεπάζουμε και βάζουμε στον φούρνο για περίπου 4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150'.
-
6
Σε μικρό τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί και μετά τις γαρίδες πλυμένες και καθαρισμένες, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για 8-10 λεπτά να μαγειρευτούν.
-
7
Όταν είναι έτοιμα τα ρεβίθια.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
ρίχνουμε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρουμε.