Βάζετε το ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό για 8 ώρες και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, κρατάτε λίγο ζωμό, το πολτοποιείτε και ρίχνετε τον πολτό σε μια λεκάνη. Πολτοποιείτε το σκόρδο και το προσθέτετε στη λεκάνη. Ρίχνετε το ταχίνι διαλυμένο σε ένα φλιτζάνια ζωμό από τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και τα ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το μείγμα σε σαλάτιέρα και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.