Ριγανάδα: ένας παραδοσιακός μεζές της Κεφαλονιάς

Η ριγανάδα είναι ένας παραδοσιακός μεζές της Κεφαλονιάς που παρασκευάζεται από μπαγιάτικο ψωμί, ντομάτες, ξύδι, λάδι και ρίγανη. Είναι ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Η ριγανάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα της Κεφαλονιάς και σερβίρεται συχνά σε παραδοσιακές ταβέρνες και πανηγύρια. Συνοδεύεται συνήθως με ποτά με πολύ αλκοόλ, όπως ούζο ή τσίπουρο.

Ριγανάδα

Ριγανάδα. Παραδοσιακός μεζές της Κεφαληνίας. Συνοδεύει κυρίως ποτό με πολύ αλκοόλη. Νόστιμος και γρήγορος μεζές για όλες τις περιστάσεις.
👥 4 Μερίδες
⏱️ 5 mins λεπ. Προετοιμασία
🔥 5 mins λεπ. Μαγείρεμα
10 mins λεπ. Συνολικά

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 10 ελιές Θρούμπες

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Τις ραντίζετε με λίγο νερό και από τις δύο πλευρές και τις βάζετε σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε σε κάθε φέτα από λίγο ξίδι και τις πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο ψωμί.
  4. Κόβετε το τυρί και τις ελιές σε κομμάτια και τα προσθέτετε.
  5. Ρίχνετε από λίγο λάδι και σερβίρετε τη ριγανάδα.
  6. Πάει τέλεια με κάθε είδος ρακί.