Ριγκατόνι ογκραντέν
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Να μια πολύ καλή συνταγή για Ριγκατόνι ογκραντέν. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 350 γραμμάρια ριγκατόνι
- Φρυγανιά τριμμένη
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- Παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γραμμάρια γάλα
- 90 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
-
2
Φτιάξτε την μπεσαμέλ με το βούτυρο (40 γραμμάρια) το γάλα και το αλεύρι, προσθέτοντας για άρωμα λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλετε).
-
3
Βράστε τα ριγκατονι «αλ ντέντε» και στραγγιστέ τα.
-
4
Βάλτε τα σ' ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
-
5
Περιχύστε τα με την μπεσαμέλ, αφού την ανακατώσετε με μια χούφτα παρμεζάνα και κομματάκια βούτυρο.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
6
Πασπαλίστε με άφθονη φρυγανιά και παρμεζάνα και ψήστε το ογκραντέν στους 200°C, για 10 λεπτά.