Ριζότο με χταπόδι και ούζο - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Ριζότο με χταπόδι και ούζο

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Τολμήστε και δοκιμάστε αυτή την συνταγή που σας προτείνουμε για Ριζότο με χταπόδι και ούζο. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 350 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 4 χταποδάκια μικρά ή 1/2 κιλό μοσχούς
  • 1/2 φλιτζάνια ούζο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.
  • σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας μάραθο
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι

Εκτέλεση

  1. 2
    Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια.
  2. 3
    Τα βράζετε στο ζουμί τους σε σκεπαστή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξίδι και ένα φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  3. 4
    Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια.
  4. 5
    Αν χρησιμοποιείτε μοσχούς, τους κρατάτε ολόκληρους.
  5. 6
    Κρατάτε όσο ζωμό περίσσεψε και τον αναμιγνύετε με το ζωμό λαχανικών.
  6. 7
    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  7. 8
    Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  8. 9
    Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 -2 λεπτά.
  9. 10
    Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  10. 11
    Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό.
  11. 12
    ένα φλιτζάνια τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  12. 13
    Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου και το ρύζι πρέπει να παραμείνει με ελαφρώς τραγανό τον κόκκο στο κέντρο του.
  13. 14
    αλλά να βρίσκεται σε ένα κρεμώδες περιβάλλον.
  14. 15
    Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  15. 16
    Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να αναμιχθούν τα αρώματα για 3-4 λεπτά πριν σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές