Ρυζόπιτα με κολοκύθια: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Ρυζόπιτα με κολοκύθια: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
15 mins λεπτά
Ψήσιμο
45 mins λεπτά

Περιγραφή Συνταγής

Ρυζόπιτα με κολοκύθια ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

Η συνταγή για ρυζόπιτα με κολοκύθια που σας προτείνουμε, είναι ένα γνήσιο παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα που μπορείτε να το φτιάξετε όποτε θέλετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

[tasty-recipe id="57195"]

 

Υλικά

  • - 2 1/2 κιλά κολοκύθια
  • - 5 έως 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • - 1 φλιτζάνι λάδι
  • - Άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • - Αλάτι και πιπέρι
  • - 1 φλιτζάνι ρύζι
  • - Φύλλο σπιτικό με αυγά
  • - Λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

  1. 2
    1.
  2. 3
    **Προετοιμασία Κολοκυθιών:**
  3. 4
    - Καθαρίστε τα κολοκύθια και πλύνετέ τα καλά.
  4. 5
    - Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.
  5. 6
     
  6. 7
    2.
  7. 8
    **Μαγείρεμα Κολοκυθιών:**
  8. 9
    - Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  9. 10
    - Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να αρχίσουν να ξανθαίνουν.
  10. 11
    - Προσθέστε τα κολοκύθια, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
  11. 12
    - Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοψηθούν για 20 έως 25 λεπτά.
  12. 13
     
  13. 14
    3.
  14. 15
    **Προετοιμασία Ρυζιού:**
  15. 16
    - Πλύνετε το ρύζι σε πολλά νερά και προσθέστε το στα κολοκύθια.
  16. 17
    - Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  17. 18
    Το μίγμα πρέπει να είναι στεγνό, δηλαδή να έχει μόνο το λάδι του και το ρύζι σχεδόν βρασμένο.
  18. 19
    - Αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
  19. 20
     
  20. 21
    4.
  21. 22
    **Στρώσιμο φύλλων Πίτας:**
  22. 23
    - Στρώστε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί.
  23. 24
    - Απλώστε το μίγμα των κολοκυθιών πάνω στο φύλλο.
  24. 25
    - Σκεπάστε το με το δεύτερο φύλλο.
  25. 26
    - Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια.
  26. 27
     
  27. 28
    5.
  28. 29
    **Ψήσιμο:**
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  29. 30
    - Ψήστε την κολοκυθόπιτα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Σημειώσεις & Συμβουλές

  • Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κολοκυθόπιτα και με χειμωνιάτικη κίτρινη κολοκύθα.
2 προβολές
Πίσω στις Συνταγές