Σαλάτα με αβοκάντο και τορτίγιες
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια συνταγή για Σαλάτα με αβοκάντο και τορτίγιες. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1 πράσινη σαλάτα
- 1 κόκκινη σγουρή σαλάτα
- 1 μικρό ραντίτσιο
- 1 μαλακό αβοκάντο
- 4 τορτίγιες
- 200 γραμμάρια Τυρί κότατζ
- χυμός από 1 λεμόνι !Για το αβοκάντο
Εκτέλεση
-
2
Για το ντρέσινγκ:
-
3
κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
4
κουταλιές σούπας πολτός ελιάς
-
5
κουταλιές γλυκού κύμινο
-
6
κουταλιές σούπας ξίδι
-
7
αλάτι
-
8
Κόψτε τις τορτίγιες σε τρίγωνα και βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψί.
-
9
Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-15' λεπτά.
-
10
Ξεπλύνετε και στραγγίστε τα σαλατικά και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.
-
11
Χαράξτε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος με το μαχαίρι, μέχρι το μαχαίρι να ακουμπήσει στο κουκούτσι του.
-
12
Πιάστε τα δύο μισά κομμάτια και στρίψτε αντίστροφα έτσι ώστε να ξεκολλήσουν από το κουκούτσι.
-
13
Αφαιρέστε τη φλούδα τους και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.
-
14
Ραντίστε τα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
-
15
Ανακατέψτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
-
16
Βάλτε τα σαλατικά με το αβοκάντο σε ένα μπολ και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ.
-
17
Αλατίστε και ανακατέψτε τα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
18
Βάλτε τη σαλάτα στο πιάτο, ρίξτε επάνω από τα σαλατικά το τυρί κότατζ και γαρνίρετε με τις ψημένες τορτίγιες.