Σαλάτα με μελιτζάνες
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Περιγραφή Συνταγής
Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Σαλάτα με μελιτζάνες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Λεπτομέρειες & Ιστορία
[tasty-recipe id="62081"]
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- αλάτι
- 80 γραμμάρια αλεύρι
- μαύρο πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού κορίανδρο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί
- 4 κουταλιές σούπας ζωμός κρέατος από κύβο
- 1 κουταλιές σούπας σούπας τσέρι ή άλλο ποτό
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
-
2
Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια.
-
3
Τις κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 3 χ/στών, τις στρώνετε σε ένα πυρέξ και πασπαλίζετε κάθε στρώση με αλάτι.
-
4
Τις αφήνετε 20 λεπτά να τραβήξουν, μετά τις ξεπλένετε με κρύο νερό, τις απλώνετε σε λαδόχαρτο και τις στεγνώνετε.
-
5
Ανακατεύετε το αλεύρι με αρκετό πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
6
Ζεσταίνετε το λάδι, λίγο λίγο στο τηγάνι, αλευρώνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε, χωρίς ν' ακουμπάει η μια στην άλλη.
-
7
Μετά τις αφήνετε να στραγγίσουν.
-
8
Ανακατεύετε το σκόρδο μαζί με το κορίανδρο και με αλάτι.
-
9
Πλένετε τον μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον κόβετε.
-
10
Τον ανακατεύετε με ξύδι, ζωμό κρέατος και τσέρι.
-
11
Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε μπολ, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, τις σκεπάζετε με σελοφάν και τις αφήνετε 12 ώρες στο ψυγείο.
-
12
Τις γυρίζετε μια ως δύο φορές.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
13
Η σαλάτα ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα.