Σαλάτα με μελιτζάνες - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Σαλάτα με μελιτζάνες

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Σαλάτα με μελιτζάνες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="62081"]  

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • αλάτι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι
  • μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού κορίανδρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας ζωμός κρέατος από κύβο
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας τσέρι ή άλλο ποτό
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. 2
    Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια.
  2. 3
    Τις κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 3 χ/στών, τις στρώνετε σε ένα πυρέξ και πασπαλίζετε κάθε στρώση με αλάτι.
  3. 4
    Τις αφήνετε 20 λεπτά να τραβήξουν, μετά τις ξεπλένετε με κρύο νερό, τις απλώνετε σε λαδόχαρτο και τις στεγνώνετε.
  4. 5
    Ανακατεύετε το αλεύρι με αρκετό πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  5. 6
    Ζεσταίνετε το λάδι, λίγο λίγο στο τηγάνι, αλευρώνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε, χωρίς ν' ακουμπάει η μια στην άλλη.
  6. 7
    Μετά τις αφήνετε να στραγγίσουν.
  7. 8
    Ανακατεύετε το σκόρδο μαζί με το κορίανδρο και με αλάτι.
  8. 9
    Πλένετε τον μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον κόβετε.
  9. 10
    Τον ανακατεύετε με ξύδι, ζωμό κρέατος και τσέρι.
  10. 11
    Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε μπολ, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, τις σκεπάζετε με σελοφάν και τις αφήνετε 12 ώρες στο ψυγείο.
  11. 12
    Τις γυρίζετε μια ως δύο φορές.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  12. 13
    Η σαλάτα ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα.
3 προβολές
Πίσω στις Συνταγές