Σάμαλι σμυρνέικο
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Σάμαλι σμυρνέικο. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1/2 κιλό χοντρό σιμιγδάλι
- 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα σκόνη
- 3 κούπες υγρή σόδα
- 5 κγ.
- κουταλάκια μπέικιν
- Για το σιρόπι:
- 3 1/2 κούπες ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
-
2
Χτυπάμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαζί με τη μαστίχα σε μπλέντερ.
-
3
Ανακατεύουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι.
-
4
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη μαστίχα, το μπέικιν, τη σόδα λίγη λίγη στο μίγμα ανακατεύοντας.
-
5
Έχουμε ένα νερουλό μίγμα.
-
6
Το αφήνουμε 2 ώρες να «ανέβει».
-
7
Μετά ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 3/4 με 1 ώρα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Χαράζουμε το σάμαλι ψημένο και χλιαρό και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.