Καθαρίζετε και ξεπλένετε τις σαρδέλες. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Αλατοπιπερώνετε καλά. Σε μπολ βάζετε τον μαϊντανό, τα τρίμματα του ψωμιού, τον χυμό λεμόνι, το τυρί, το βούτυρο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε.
Γεμίζετε την κοιλιά του κάθε ψαριού με λίγη γέμιση.
Βάζετε σε προθερμασμένο γκριλ να ψηθούν για 8-10 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με τις φετούλες λεμόνι και τα φυλλαράκια του μαϊντανού.