Σαρδέλες παναριστές - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Σαρδέλες παναριστές
Tasty Recipe

Σαρδέλες παναριστές

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Να μια πολύ καλή συνταγή για Σαρδέλες παναριστές. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες μεγάλες
  • ξίδι για ράντισμα των ψαριών
  • αλεύρι, νερό, γαλέτα !Για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα γκρεμολάτα
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό δύο λεμονιών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Καθαρίζετε τις σαρδέλες κάτω από νερό της βρύσης κι αφαιρείτε το κεφάλι και μαζί το μεσαίο κόκαλο με προσοχή να μη χωρίσουν στα δύο.
  2. 3
    Τις αφήνετε σε ταψάκι και τις περιχύνετε με ξίδι.
  3. 4
    Τις περνάτε από το αλεύρι και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.
  4. 5
    Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  5. 6
    Αναμειγνύετε με ένα πιρούνι τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Σερβίρετε τις σαρδέλες σε μια πιατέλα ακτινωτά και τις συνοδεύετε με τη σάλτσα γκρεμολάτα.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές