Σαρικόπιτες - γνήσια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Σαρικόπιτες - γνήσια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
5 mins

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για Σαρικόπιτες. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, για νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας τσικουδιά
  • λίγο αλάτι
  • Νερό
  • Μέλι και κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 700 γραμμάρια ανθότυρο ή ξινομυζήθρα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. 2
    Βάζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
  2. 3
    Κάνετε μία γούβα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, την τσικουδιά και το αλάτι.
  3. 4
    Ανακατεύετε και προσθέτετε σιγά-σιγά όσο νερό χρειάζεται, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει η ζύμη σταθερή.
  4. 5
    Ανοίγετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο και κόβετε σε λωρίδες (μήκος 20 εκατοστά και πλάτος 6-8 εκατοστά).
  5. 6
    Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το ανθότυρο με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, αν το χρησιμοποιήσετε.
  6. 7
    Βάζετε 1 κουταλιές σούπας γέμιση κατά μήκος σε κάθε φύλλο.
  7. 8
    Κλείνετε τη λωρίδα διπλώνοντας σε ρολό και πιέζετε τις άκρες, να κλείσουν.
  8. 9
    Τυλίγετε τις σαρικόπιτες σε σχήμα σαλίγκαρου.
  9. 10
    Τηγανίζετε σε καυτό λάδι λίγες-λίγες και μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  10. 11
    Βάζετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με κανέλα, περιχύνετε με λίγο μέλι, γαρνίρετε με ξυλαράκια κανέλας και σερβίρετε.
2 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές