Σαρλότ βατόμουρο
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για Σαρλότ βατόμουρο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1 απλό ρολό γεμισμένο με μαρμελάδα βατόμουρο
- για την κρέμα Βαυαρίας:
- 1/2 κουταλιές σούπας άγευστη ζελατίνη.
- 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
- 3 κρόκους αβγών
- 1/4 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνια γάλα
- 1 βανίλια
- 1/2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος, παγωμένη
Εκτέλεση
-
2
Παίρνετε ένα ρολό γεμισμένο με ζελέ βατόμουρου.
-
3
Τυλίγετε το κέικ σφιχτά, το περιβάλλετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1ώρα, ώστε μετά να κόβονται εύκολα οι φέτες.
-
4
Ετοιμάζετε την κρεμά Βαυαρίας:
-
5
Βάζετε σε κατσαρόλι το νερό με τη ζελατίνη και την αφήνετε για 1 λεπτό.
-
6
Τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
-
7
Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά.
-
8
Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρόλι και αφήνετε να πάρουν βράση.
-
9
Το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε 4 κουταλιές σούπας ζεστό γάλα στο μείγμα κρόκων.
-
10
Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κολλά η κρέμα.
-
11
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
-
12
Σουρώνετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης.
-
13
Βουτάτε το μπολ σε παγωμένο νερό και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει.
-
14
Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
-
15
Όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, τη ρίχνετε στην κρέμα γάλακτος.
-
16
Τη βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
-
17
Στο μεταξύ, ξεπλένετε μια φόρμα 1 1/2 κιλού με κρύο νερό.
-
18
Χωρίς να τη σκουπίσετε, την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.
-
19
Κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκατοστά και τις τοποθετείτε στη φόρμα τη μία δίπλα στην άλλη.
-
20
Ρίχνετε την κρέμα Βαυαρίας.
-
21
Το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
22
Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη.