1 1/2 κιλό ζύμη απλή (στην οποία μπορείτε να προσθέσετε 1 αυγό + 2 κουταλιές σούπας λάδι)
1 ολόκληρο σκόρδο (καθαρισμένο και χοντροκομμένο)
λάδι ή βούτυρο
αλατοπίπερο
μυζήθρα
Εκτέλεση
Πλάθετε από τη ζύμη μακαρόνια σε λωρίδες (αν ανοίξετε φύλλο) ή μακρόστενα, με τα χέρια. Βράζετε τα μακαρόνια σε βραστό αλάτισμένο νερό.
Σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (μπορείτε να περάσετε τη σάλτσα στο μπλέντερ). Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα σκόρδου. Πασπαλίζετε με μυζήθρα και σερβίρετε.