Σοκολατένια μπισκότα με αμύγδαλα

Σοκολατένια μπισκότα με αμύγδαλα

Υλικά

  • 225 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 225 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά αντικολλητικό ταψί. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνέχεια το μίγμα, και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Με κουτάλι σκορπάτε το μίγμα στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ των κομματιών. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου ή ώσπου να πήξουν ελαφρά.
  2. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρά στο ταψί για μερικά λεπτά και τα ξεκολλάτε προσεκτικά με σπάτουλα. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε αμέσως ή τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο.
  3. Μπορείτε να τα καταψύξετε, αρκεί να τα στρώσετε σε χαρτί ψησίματος και να τα τοποθετήσετε σε ειδικό σκεύος για κατάψυξη. Όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, τα βγάζετε και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες.