Σκεπάζετε 12 ατομικά φορμάκια με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και την κανέλα.
Κοσκινίζετε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και αδειάζετε το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα των στερεών υλικών. Ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα δύο μίγματα.
Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια ως τα 2/3 του ύψους τους. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να πήξουν. Τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Τα σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να σιγουρευτείτε ότι τα μικρά κέικ θα είναι αφράτα, μην ανακατέψετε το μίγμα δυνατά και για πολλή ώρα. Το καλύτερο είναι να ανακατέψετε τα υγρά και τα στερεά υλικά με ξύλινη κουτάλα, και όχι με μιξεράκι χειρός. Το ανακάτεμα πρέπει να είναι σύντομο και τα υλικά ίσα-ίσα να ενωθούν.