Σουφλέ με κάστανα: Γαλλική συνταγή για όλους
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
15 mins
Σουφλέ με κάστανα: γαλλική συνταγή για όλους. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 80 γραμμάρια Μαρμελάδα κάστανο
- 4 σαβουαγιάρ
- 2 κουταλιές γλυκού Καλαμποκάλευρο
- Αρωματικό κρασί
- Αλάτι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
-
2
Ραντίστε τα σαβουαγιάρ με λίγο αρωματικό κρασί και αφήστε τα να απορροφήσουν τη γεύση.
-
3
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με 50 γραμμάρια ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας μαρμελάδα κάστανο.
-
4
Χτυπήστε επίσης τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι και 30 γραμμάρια ζάχαρη.
-
5
Στη συνέχεια, προσθέστε 20 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και 2 κουταλάκια καλαμποκάλευρο.
-
6
Μοιράστε το μείγμα σε μικρές ατομικές φόρμες που έχουν βουτυρωθεί, πασπαλισμένες με ζάχαρη, και τοποθετήστε ένα σαβουαγιάρ σε κάθε μία και λίγη μαρμελάδα.
-
7
Ψήστε τα σουφλέ στον φούρνο στους
-
8
200°C για περίπου 15 λεπτά
-
9
, ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
-
10
Σερβίρετε τα σουφλέ, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, αμέσως μετά το ψήσιμο.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
11
Απολαύστε ένα ακόμη υπέροχο γλυκό!