Σουφλέ με σπαράγγια - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Σουφλέ με σπαράγγια

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Τολμήστε και δοκιμάστε αυτή την συνταγή που σας προτείνουμε για Σουφλέ με σπαράγγια. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="61384"]  

Υλικά

  • 150 γραμμάρια γραβιερα
  • 3 αυγά
  • Αλεύρι
  • Σινάπι σε κόκκους
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 24 σπαράγγια
  • Κουνουπίδι βρασμένο (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

  1. 2
    Πλύντε και καθαρίστε τα σπαράγγια, κόψτε τα σε κομματάκια και μοιράστε τα σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια μαζί με 30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και αλάτι.
  2. 3
    Βάλτε τα στο φούρνο για 5-6 λεπτά, στους 200°C.
  3. 4
    Αναμείξτε το υπόλοιπο βούτυρο με 4 κουταλιές σούπας αλεύρι και 2 κουταλάκια σινάπι, μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα, το οποίο θα ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι, χτυπώντας το με το σύρμα και προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα και τους κρόκους.
  4. 5
    Έπειτα από 2-3 λεπτά βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί σε μικρά κομματάκια και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
  5. 6
    Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια με τα σπαράγγια.
  6. 7
    Ξαναβάλτε τα φορμάκια στο φούρνο, στους 220°C , για 15 λεπτά, περίπου.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  7. 8
    Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως, συνοδεύοντας το με βρασμένο κουνουπίδι με λάδι και λεμόνι.
3 προβολές
Πίσω στις Συνταγές