Σουφλέ σοκολάτας
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Σουφλέ σοκολάτας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 3 κροκάδια ελαφρά χτυπημένα
- 1/3 κούπας γάλα εβαπορέ
- 4 κουταλάκια κορν φλάουρ
- 1 κουταλιές σούπας καφέ στιγμής
- 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
- 5 ασπράδια
- 1/2 κουταλιές γλυκού κρεμόριο
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΑΓΓΛΕΖ:
- 3 κροκάδια
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ζεστό γάλα
- λίγη βανίλια
Εκτέλεση
-
2
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
3
Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με τα κροκάδια, ρίξτε και ανακατέψτε τα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
-
4
Διαλύστε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τον καφέ στιγμής μέσα στο γάλα.
-
5
Ρίξτε το μίγμα μέσα στο μίγμα της σοκολάτας κι ανακατέψτε τα, να ενωθούν.
-
6
Αν θέλετε, ετοιμάστε το σουφλέ ως το στάδιο αυτό και φυλάξτε το σκεπασμένο στο ψυγείο ως την επόμενη.
-
7
Όταν πρόκειται να το ψήσετε, βγάλτε το αρκετές ώρες νωρίτερα, για να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου.
-
8
Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε λίγη, λίγη τη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα απαλή.
-
9
Προσθέστε τη σε δόσεις κι ανακατέψτε τη με το μίγμα της σοκολάτας.
-
10
Αδειάστε το μίγμα σε βαθύ πυρέξ σκεύος για σουφλέ που να χωράει 7 κούπες νερό ή σε 8 μικρά πυρίμαχα σκεύη.
-
11
Ψήστε το στους 180°C για 40'-45'.
-
12
Πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη.
-
13
Σερβίρετέ το αμέσως, γιατί όσο περνάει η ώρα κάθεται.
-
14
Συνοδέψτε το με Κρεμ Αγγλέζ.
-
15
οδηγιες για την Κρεμ Αγγλέζ
-
16
Χτυπήστε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια, να πήξουν, ρίξτε το ζεστό γάλα κι ανακατέψτε την κρέμα επάνω σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει τόσο, ώστε να καλύπτει το κουτάλι.
-
17
Προσοχή, δεν πρέπει να βράσει.
-
18
Όταν τη βγάλετε από τη φωτιά, βάλτε την σε κατσαρόλι με κρύο νερό και ανακατεύετε τακτικά.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
19
Χρησιμοποιήστε τη ζεστή ή κρύα.