Σούπα Φασόλια με Ντομάτα και Φρυγανιές Σκόρδου - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Σούπα Φασόλια με Ντομάτα και Φρυγανιές Σκόρδου
Tasty Recipe

Σούπα Φασόλια με Ντομάτα και Φρυγανιές Σκόρδου

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Αλλη μια συνταγή για Σούπα Φασόλια με Ντομάτα και Φρυγανιές Σκόρδου. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
  • 3/4 φλιτζάνια μπαρμπουνοφάσουλα
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 410 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρυγανιές σκόρδου
  • 8 φέτες από ψωμί μπαγκέτα
  • 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. 2
    Μουλιάστε τα φασόλια σε κρύο νερό μια νύχτα.
  2. 3
    Στραγγίστε τα.
  3. 4
    Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο ανακατώνοντας κάθε τόσο ώσπου να μαλακώσει το καρότο.
  4. 5
    Προσθέστε τα φασόλια, την ντομάτα αστράγγιστη, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, τους κύβους και το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου 50 λεπτά.
  5. 6
    Πριν σερβίρετε, ανακατώστε στη σούπα και το μαϊντανό και ζεστάνετε.
  6. 7
    Βάλτε μια Φρυγανιά Σκόρδου σε κάθε πιάτο και ρίξτε από πάνω τη σούπα.
  7. 8
    Σερβίρετε με τις υπόλοιπες φρυγανιές.
  8. 9
    Φρυγανιές σκόρδου
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  9. 10
    Αλείψτε τις φέτες με λάδι και σκόρδο και από τις δύο πλευρές και ψήστε τες σε μέτριο φούρνο 10 λεπτά, Γυρίστε τες, πασπαλίστε με ρίγανη και αλάτι και ψήστε τες 10 λεπτά.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές