Σούπα Ρεβίθια με Δενδρολίβανο: απλό και νόστιμο πιάτο

Σε αυτήν τη συνταγή με ρεβίθια, η απλότητα συναντά την πλούσια γεύση, δημιουργώντας ένα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά και εξαιρετική γευστική ικανοποίηση.

Σούπα Ρεβίθια με Δενδρολίβανο

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κύβοι ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ, ντομάτες τριμμένες

Εκτέλεση

  1. Μουλιάστε τα ρεβίθια σε κρύο νερό και αλάτι μια ολόκληρη νύχτα. Στραγγίστε τα και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα.
  2. Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια. το σκόρδο και το δενδρολίβανο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους και βράστε, ανακατώνοντας, για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τους κύβους και τα ρεβίθια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 5 λεπτά.