Σουσαμοπιτάκια αλμυρά
Σουσαμοπιτάκια αλμυρά
ΓΙΑ 12 ΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 20 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 2/3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
- 3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξετε το αλάτι. Σχηματίζετε στο κέντρο μια λακουβίτσα και αδειάζετε μέσα τη μαγιά, το νερό και 3 κουταλιές σούπας λάδι. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μεταφέρετε τη ζύμη πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι. Ζυμώνετε για 7-8 λεπτά. Τοποθετείτε τη ζύμη σ’ ένα μεγάλο μπολ και τη σκεπάζετε μ’ένα πανί. Αφού περάσουν 45 λεπτά, προσθέτετε το σουσάμι, ζυμώνετε
- για 2-3 λεπτά και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για άλλα 45’ λεπτά. Ανοίγετε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους 1, 5 εκ. , πάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι. Την κόβετε σε 12 κομμάτιακαι τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι. Αλείφετε τα κομμάτια με το υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα, πιέζοντας τα ελαφρώς με τα δάχτυλα. Ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, στους 200°C για
- -15 λεπτά.
- Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.