Κόβετε τα νεφρά στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε το λίπος από μέσα και την πέτσα απ’ έξω, τ αφήνετε περ. 1/2 ώρα σε κρύο νερό, ενώ αλλάζετε το νερό αυτό αρκετές φορές. Μοιράζετε τα νεφρά και τα κόβετε σε φέτες πάχους
εκ. Κόβετε τις ελιές στη μέση, πλένετε το αγγούρι, το σκουπίζετε και το κόβετε σε φέτες πάχους 5 χ/στών. Κόβετε στα τέσσερα τις ντομάτες, αφού τις πλύνετε, και τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Κόβετε τα κοτσάνια από τις ντομάτες. Κόβετε το μπέικον σε φέτες πάχους περ. 5 χ/στων. Περνάτε όλα τα υλικά εναλλάξ σε τέσσερα καλαμάκια. Ανακατεύετε το σκόρδο μαζί με το αλάτι, προσθέτετε δυόσμο, πιπέρι, ρίγανη και λάδι. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τα σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα περ. 10 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές. Πριν από το σερβίρισμα τα πασπαλίζετε με πιπέρι. Σερβίρετε μαζί με πικάντικη σάλτσα γκουστόζα, φρέσκια σαλάτα και άσπρο γαλλικό ψωμί.