Σπανάκι-ρόκα με ψητό κατσικίσιο τυρί - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Σπανάκι-ρόκα με ψητό κατσικίσιο τυρί

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Αλλη μια συνταγή για Σπανάκι-ρόκα με ψητό κατσικίσιο τυρί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 4 φέτες ψωμί
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • ½ φλιτς.
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 1 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. 2
    Ανάβετε το φούρνο στο γκριλ στους 240°C.
  2. 3
    Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε 4 φέτες.
  3. 4
    Βάζετε σε κάθε φέτα ψωμιού από μία φέτα τυρί, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό (κρατάτε τον υπόλοιπο για τη σαλάτα) και τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί.
  4. 5
    Ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  5. 6
    Ξεπλένετε και στραγγίζετε τη ρόκα.
  6. 7
    Την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ με το σπανάκι.
  7. 8
    Προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο, την καρυδόψιχα, λίγο αλάτι και τον ξερό βασιλικό που περίσσεψε.
  8. 9
    Μοιράζετε τη σαλάτα στα πιάτα και βάζετε σε κάθε πιάτο μία ψημένη φέτα ψωμιού με το κατσικίσιο τυρί.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  9. 10
    Αν δεν σας αρέσει ο βασιλικός, αντικαταστήστε με άλλο μυρωδικό ή πασαλείψτε το.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές