Σπανάκι-ρόκα με ψητό κατσικίσιο τυρί
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια συνταγή για Σπανάκι-ρόκα με ψητό κατσικίσιο τυρί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 4 φέτες ψωμί
- 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- ½ φλιτς.
- ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 1 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
- ελαιόλαδο
- ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
Εκτέλεση
-
2
Ανάβετε το φούρνο στο γκριλ στους 240°C.
-
3
Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε 4 φέτες.
-
4
Βάζετε σε κάθε φέτα ψωμιού από μία φέτα τυρί, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό (κρατάτε τον υπόλοιπο για τη σαλάτα) και τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί.
-
5
Ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
-
6
Ξεπλένετε και στραγγίζετε τη ρόκα.
-
7
Την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ με το σπανάκι.
-
8
Προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο, την καρυδόψιχα, λίγο αλάτι και τον ξερό βασιλικό που περίσσεψε.
-
9
Μοιράζετε τη σαλάτα στα πιάτα και βάζετε σε κάθε πιάτο μία ψημένη φέτα ψωμιού με το κατσικίσιο τυρί.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
10
Αν δεν σας αρέσει ο βασιλικός, αντικαταστήστε με άλλο μυρωδικό ή πασαλείψτε το.