Βράστε τα σπαγγέτι «αλ ντέντε», στραγγιστέ τα και περιχύστε τα με 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο. Βάλτε τα μισά σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ρίξτε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και το προσούτο σε λωρίδες. Βουτήξτε τα υπόλοιπα μακαρόνια σε μείγμα από τα χτυπημένα αυγά, 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τα στο πυρέξ.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά, σκορπίστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ψήστε τα μακαρόνια για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C.
Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.