Σ’ ένα μικρό μπολ αναμείξτε το βούτυρο με το βασιλικό και τυλίξτε το σε ρολό μέσα σε διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει. Κόψτε το πράσο και το κολοκυθάκι σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια τεμαχίστε τες σε μικρότερα τμήματα. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα. Σκεπάστε τα για να διατηρηθούν ζεστά. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, Προσθέστε τις πιπέριές, το πράσο και το κολοκυθάκι και σοτάρετε καλά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα λαχανικά με το σπαγγέτι. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με κουκουνάρι και φύλλα βασιλικού και τοποθετώντας στην κορυφή κομματάκια βουτύρου με βασιλικό.