Σπαγγέτι Πουτανέσκα
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για Σπαγγέτι Πουτανέσκα. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
- 4 αντσούγιες κονσέρβας ψιλοκομμένες
- 6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια μαύρες ελιές, χωρίς τα κουκούτσια,κομμένες στη μέση
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
- 1/3 φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 375 γραμμάρια σπαγγέτι
Εκτέλεση
-
2
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
-
3
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, Προσθέστε τις πιπερίτσες, τις αντσούγιες, τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη.
-
4
Αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό.
-
5
Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν, Στραγγίστε τα και ανακατώστε τα με τη μισή ποσότητα της σάλτσας.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
6
Σερβίρετε περιχύνοντας τα με την υπόλοιπη σάλτσα.